Skåningar uppmanas att stanna hemma!


(källa: http://nyheter.se.msn.com/artikel.aspx?cp-documentid=155659438 )

Ojoj, vilken höjdar julafton detta kommer bli! Kul att det är just på Österlen man bor också, där det säkert är värst. Jag brukar inte klaga på snön för jag verkligen älskar att det är snö ute. Men det känns inte så kul att ha sånt här väder just nu. Samma sak igår. Skulle egentligen åkt iväg och handlat det sista till julklapparna, men det gick icke. Men vi får iaf en vit jul :D haha!
Hoppas iaf att det ska lugna sig lite och att vi kan ta oss till min bror ikväll, för att kunna fira lite jul. Och då bilr det förmodlingen med traktor, hihi.

GOD JUL PÅ ER ALLA! :D

Fixa litet skärpedjup i Photoshop


1. Klicka på Redigera i snabbläge i menyn till vänster, eller tryck Q på tangentbordet.


2. Sedan klickar du på Övertoning i menyn till vänster, eller tryck G på tangentbordet. Och välj sedan Speglad övertoning längst upp i den horisontella menyn. Placera markören på den detl av bilden som du vill ska vara skarp. Håll in Shift-knappen på tangentbordet och dra sedan en linje rakt upp mot bildens topp, så långt du vill att bilden ska vara i skärpa. Nu har du skapat en snabbmask, som täcker huvudmotivet och tonar ut uppe och nere på bilden. (Jag har valt att jag vill ha korna i skärpa, därför har jag "övertonat" korna.)


3. Klicka sedan på Redigera i standardläge, eller Q på tangentbodet igen. Då kommer bilden bli markerad på detta viset.


4. Klicka sedan på Filter och gå ner till oskärpa där väljer du alternativet Gaussisk oskärpa, om du har en äldre verision av Photoshop som mig, annars väljer du alternativet Linsoskärpa. Där ändrar du Radie så mycket som du vill ha bilden suddig. (I mitt fall så valde jag radie 3,0) Klicka på OK, och det är KLART!

Resultat
Hoppas jag förklarade bra nog så att ni förstår :) LYCKA TILL!

julklappar

Årets första julklappar är handlade. Men det blev bara 2st. Får fortsätta inhandlingen en annan dag. Det är ju så förbaskat svårt att komma på vad som passar. Och så måste man ju tänka, hmm...hade personen blivit glad för detta, osv. Svåååårt. Lättast är iaf att handla till flickor och kvinnor. Som till mamma och syster. Men till pappa och brödrarna är det så svårt. Finns ju inte så mycket att köpa till dem. Hehehe.
Men jag får hoppas på att det löser sig tillslut och att jag hinner handla allt innan nästa fredag. För det är ju inte lång tid nu.. myyysigt ;)
Imorgon blir det julbord efter att jag och mamma jobbat. Blir Big Bowl i Malmö. Har varit där en gång tidigare. Blir först bowling i 1 timme sen blir det en massa julmat i 1½ timme. Gott!

Här får ni en bild från när jag var i Stockholm med syster och kusin. Utsikten från hotellet. Vi bodde på 10e våningen. Grymt!

hej mitt vinterland!

För lite mer än en vecka sedan var det totalt snökaos här i skåne. Vi fick nog en halv meter snö och sen plus att det ligger en massa driver som nästan är 2meter höga. Allt blev snötäckt. Ni ser ju bara på mina bilder. Men nu har allt trillat av och snön har kasat ner från taken och i lördags töade det och regnade. Nu är all den snön hård som is och så har den sjunkit. Men det är fortfarande ett vitt och fint vinterlandskap och jag hoppas det ligger kvar iaf till efter jul :)


© by fallfreely.blogg.se

Lucka 5Julkalender fungerar tyvärr inte. pga fel i koden som jag måste använda.

Lucka 1 - förste december


Tänkte ha en lucka för varje dag. med lite rim och julklapps tips och sånt tror jag. men måste bara fundera ut något bra. Idag har jag tyvärr inte något i luckan. får hoppas jag kommer på något till imorgon :)

Dagen jag länge fruktat

Då var dagen kommen som jag länge både fruktat och längtat efter.
Idag var det äntligen dags för min uppskrivning och uppkörning. Jag har varit något så fruktansvärt nervös. Igår kunde jag inte läsa på teorin så mycket som jag oroade mig för att jag inte skulle klara det. Jag tror nästan att min familj, speciellt mamma tyckte att jag va lite jobbig, för jag kunde inte sluta prata om det. Ställa frågor och sånt om det hela tiden. När jag la mig somnade jag rätt fort och sov hela natten. Vaknade vid 6 imorse då klockan ringde. Men gick inte upp förren vid halv 7 och duscha. När det var dags att äta frukost var det jättejobbigt att äta. Fast fick i mig lite fil och müssli och mindre än en halv macka, för jag började må illa av att äta eftersom jag var nervös. När jag var klar och hade varit ute med min kära hund, lyssnade jag på musik i köket för att lugna ner nerverna lite, och det fungerade rätt bra :D
Halv nio var det dags att köra in till Ystad. Babblade nog hela bilresan in. När vi väl var framme satt jag kvar i bilen, men mamma skyndade på mig att gå ut. Inne i korridoren där vi fick vänta på att få komma in och skriva provet, kändes som en väldigt lång väntan. Och mina never satt i benen. Kunde verkligen inte sitta still med dem. hehe.
Var orolig under hela provet att jag skulle kugga. När alla frågorna var besvarade återstod bara att avsluta provet. Hade fem minuter kvar på tiden, puh. Klickade på AVSLUTA PROVET. och det stod med stora.....gröna bokstäver GODKÄND! OMG, jag klarade teorin, happy :D
Gick ut mot fiket för att vänta på min körlärare som kom från körskolan i Tomelilla. Fick vänta i ca 5 minuter, hon var lite sen, men det berodde nog på snökaoset vi har här i skåne ;) När hon kom var det dags för en kort körrunda som "uppvärming". Det gick jättebra, och jag tror att jag aldrig kört bättre, fast det var mycket snö och bilar som körde jättesakta, och en hel del slirigt, men skoj :)
Tillbaka på parkeringen var det dags för uppkörningen. Fick en lätt säkerhetskontroll av bilen. Och jag tycker jag fick en hyffsat lätt runda också, fast det var lite läskigt att köra på mindre landsväg eftersom man inte såg var vägkanten var. Men men. tillbaka på parkeringen och han sa din körning är...GODKÄND! YEEEES. den med. Först uppfattade jag inte vad han sa. Men sen blev jag jätteglad. Härligt! nu kunde alla nerver släppa.

Det känns helt overkligt, jag är fri som en fågel. eller nästan iaf. Jag kan ta mig till vilken plats jag vill utan att behöva fråga mina föräldrar om skjuts :DOJ, det blev ett himla långt inlägg. Men var verkligen tvungen att skriva av mig allt detta ;)
och förresten är det 1 December idag, alltså bara 23 dagar kvar till julafton!

RSS 2.0